Handbollssäsongen har tagit fart

Träningsmatcher och turneringar har dragit igång innan serier startar på allvar. Under gårdagen bjöds smålänningar och blekingebor på DM handboll. Kalmar HF mötte allsvenska topplaget Hästö IF, från denna match kan ni se bilder på http://onemomentphoto.pixbox.se/, Hästö vann till slut matchen med 31-18 (12-13). Resterande semifinaler spelades som följande med segrare markerade i fet text. Växjö-Hallby, Alstermo-Cyrus, Karlskrona-Anderstorp.

(Foto: Anna Rydén)

Helgen den 21-23 Augusti spelades internationell handboll i Teleborgshallen, Växjö. Med lag som Sävehof och Skövde från Sverige och Danska mästarlaget Kolding, övriga lag från Norge och Island var Haukar, Fyllingen och Drammen.

Segrare i turneringen blev Kolding som bland annat hade förre Hammarby spelaren Lukas Karlsson och tränas av förre herrlandslagstränaren Ingemar Linell.

(Foto: Emil Johansson)

Ny hemmaseger för Lindsdals herrar

Slutresultatet kunde skrivas till 4-0 för Lindsdals fördel. Efter två mål av Camil och ett av Viktor Fredriksson samt Carl Salen.

Länkar:
Lindsdals IF
Fler bilder

Lindsdals damer fick jaga till sig en poäng

Matchen mot Karlskrona slutade till slut 1-1. Efter hårdpress i andra halvlek kunde Amanda Fredriksson kvittera efter ett bra anfall.

Seger för Lindsdal mot serieledande Lund

1-0 blev slutresultat till Lindsdal trots en man mindre större delen av andra halvlek. Viktor Fredriksson var den som förvaltade ett bra frisparksläge precis utanför straffområdet.

Frisparken som leder till 1-0 målet.

Eller Sveriges Radio Kalmar via länk.

Fler bilder hittar ni genom att trycka på bilden eller trycka här.

Kalmar triathlon SM

Igår avgjordes Triathlon SM i Kalmar, efter 3860 meter simning, 180 km cykling och 42,2 km löpning kunde Clas Björling utses som segrare med nytt banrekord. Nytt svenskt rekord blev det på damsidan genom Eva Nyström.